Двоструки стандард НАТО-а — отпуштање руских дипломата

© AFP 2023 / GEORGES GOBETНато застава
Нато застава - Sputnik Србија
Пратите нас
НАТО је отворио специјалну телефонску линију са Кремљом и руским Министарством одбране у Москви како би се избегли неспоразуми, али у исто време је почео са отпуштањем руских дипломата из свог седишта.
Застава Русије и НАТО - Sputnik Србија
Има ли наде за сарадњу Русије и НАТО-а

НАТО је почео да отпушта из свог седишта руске дипломате, акредитоване као сталне представнике Русије. Тај потез обухватио је неколико десетина руских дипломата, пренео је немачки лист НТВ.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је покушао да ублажи ову меру, рекавши да је број особља за дипломатске мисије земаља које нису чланице снижен у априлу ове године на 30. Одлука није усмерена против одређене делегације или против одређене земље, рекао је он, али је морао да призна да је само Русија погођена овом иницијативом.

Нато - Sputnik Србија
Зашто је НАТО у паници од Русије
Столтенберг је истакао да је НАТО одлучио да прекине практичну сарадњу са Русијом. Од 2014. године, рад Савета НАТО-Русија је суспендован.

У исто време он је нагласио да НАТО жели да држи отворене канале за политички и војни дијалог са Русијом како би се избегли „неспоразуми". САД су успоставиле телефонску линију између Москве и Вашингтона, која асоцира на чувени комуникациони канал између Совјетског Савеза и Сједињених Америчких Држава током хладног рата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала