Вучић: Србија се не меша у унутрашње ствари других земаља

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски премијер Александар Вучић изјавио је за лист „Данас“ да се Србија не меша у унутрашње ствари других земаља, преноси Танјуг.

Упитан да прокоментарише ситуацију у Македонији, Вучић је рекао: „Не мешамо се у унтурашње ствари других земаља“.

У кумановском селу Диво, протеклог викенда су, после напада албанских терориста на полицију, избили сукоби македонских оружаних снага и терориста.

Тероризам у Куманову - Sputnik Србија
ВБА у априлу упозорила Македонију шта се спрема

У дводневној акцији македонске полиције погинуло је осам полицајаца, убијено 14 терориста, док је повређено више од 37 полицајаца.

Македонски званичници саопштили су у недељу увече да је „елиминисана најопаснија терористичка група у региону“.

Иначе, у више македонских градова, од 5. маја одржавани су протести опозиције која је захтевала оставку премијера Ђорђа Иванова. 

Дипломатске мисије САД, ЕУ, ОЕБС-а и НАТО-а у Скопљу изразиле су жаљење због догађаја у Македонији, наглашавајући да је ово тренутак када македонски лидери треба да се удруже у дијалогу о свим питањима с којима се држава суочава, укључујући политичку кризу и неопходне реформе.

И Европска комисија је, изражавајући жаљење због живота који су изгубљени у операцији у Куманову, истакла да се нада да ће последњи догађаји навести лидере у Македонији на сарадњу и озбиљан дијалог о свим проблемима са којима је земља суочена.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала