Истраживање: Скоро 60 одсто Руса види претњу у САД

© Sputnik / Mikhail Fomichov / Уђи у базу фотографијаПоглед на зид Кремљ и залеђену реку - Москва
Поглед на зид Кремљ и залеђену реку - Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
Резултати анкете коју је спровела истраживачка организација „Левада-центар“ сведоче о томе да 59 одсто испитаника сматра да САД представљају неку врсту претње Русији.
Владимир Путин и Си Ђипинг - Sputnik Србија
Пушков: Савез Русије и Кине – одговор на експанзију САД и НАТО

Према резултатима истраживања у којима је учествовало 1.600 особа из 134 насељена места, овакве позиције се у целини држи две трећине становништва (59 одсто), а међу испитаницима од 18 до 24 године — 48 одсто, пише лист „Известија“.

Резултати истраживања сведоче да, по мишљењу 48 одсто испитаника, претња од стране САД представља препреку на путу развоја Русије.

Осим тога, истраживање је показало да је међу становништвом избио на површину страх од могуће војне инвазије, док се окупације плаши сваки трећи Рус (31 одсто).

Током анкетирања, Русе су такође питали и о могућем сценарију рата између Русије и САД. Показало се да је 33 одсто испитаника уверено да ће у случају рата Русија изаћи као победник, а само 5 одсто да ће то бити Америка. За Русе је мало вероватан и сценарио да у случају рата са Западом Русија прва употреби нуклеарно оружје (42 одсто).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала