На Машинијади у Тивту отровало се 80 студената из Србије

© AP Photo / John MinchilloМедицинска опрема
Медицинска опрема - Sputnik Србија
Пратите нас
Око 120 студената машинства, учесника Машинијаде у Тивту, од којих је око 80 из Србије, затражило је у тиватском Дому здравља помоћ због симптома тровања храном. Министарство спољних послова Србије саопштило је да је 18 студената задржано на болничком лечењу.

Студенти из Србије, БиХ и Хрватске били су смештени у хотелу „Камелија“ у Доњој Ластви.

„Студенти су се за помоћ обратили у понедељак са симптомима тровања храном“, навели су из Дома здравља, истакавши да су се студенти жалили на високу температуру, мучнину, повраћање и дијареју, јавио је Радио Тиват.

Директорка Дома здравља у Тивту Снежана Матијевић рекла је да су први пацијенти примљени око 10 сати, а последњи у поноћ. Како је навела, лекарске екипе током целог дана указивале су помоћ студентима.

„Пацијенти су примили адекватну терапију и сви се сада осећају боље“, рекла је Матијевићева.

Она је истакла да су, како би изашли у сусрет свима којима је била неопходна медицинска помоћ, били ангажовани готово сви лекари и медицинско особље, који су радили и прековремено.

О случају тровања обавештен је и Институт за јавно здравље у Подгорици, чија ће екипа узети узорке и покушати да утврди узрок тровања, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Министарство спољних послова: Студенти нису животно угрожени

Министарство спољних послова Србије саопштило је данас да је током међународног скупа студената машинских факултета, који се одржава од 7. до 12. маја у Тивту, на коме се окупило око 600 студената из региона, дошло до масовног тровања храном.

„Пошто се међу студентима отрованим храном налазе и држављани Републике Србије, представници Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом посетили су студенте задржане на лечењу у болници у Котору. Том приликом, надлежни су их обавестили да нико од хоспитализованих, међу којима је 18 студената из Србије, није животно угрожен, као и да је већој групи студената пружена помоћ у Дому здравља у Тивту, након чега су се вратили у хотел“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала