У Украјини више заробљеника него у нацистичкој Немачкој

© Sputnik / Andrei SteninКиејв
Киејв - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинске власти у затвор шаљу на хиљаде људи само зато што имају другачије мишљење. Они су мучени, силовани и понижавани на све могуће начине, каже у итервјуу за Спутњик израелски публициста и друштвени активиста Авигдор Ескин.

Услови у украјинским затворима су, како је рекао, ужасни, додајући да је за то донекле одговорна и Организација за људска права у Европи која ћути, а требала би да се одмах укључи.

„Тамо је катастрофално, не само по питању кршења људских права, већ много гпре од тога. Људе муче, силују и понижавају“, рекао је Ескин.

Према његовим речима, украјинска влада шаље у затвор на хиљаде људи само зато што имају другачије мишљење, додајући да су многи од њих ухашњени због тога што су своје мишљење изражавали на појединим скуповима и на друштвеним мрежама.

„Ако поредите то са ситуацијом у прве две године нацистичке Немачке, можете видети да у Украјини сада има више политичких затвореника него што је то био случај са Немачком“, истакао је израелски публициста.

Одговарајући на питање како тренутна економска криза у свету, као и нека врста поделе између ММФ-а и ЕУ, могу да утичу на Украјину, Ескин је рекао да Запад не жели да Украјинци слободно путују по Европи.

„Никако то не желе. Дакле, већ сада имате сукоб између владе Украјине и неких европских влада због тога што Украјинци хоће да слободно путују по Европи, а то им неће бити омогућено. И тако, на крају крајева, верујем да ће они позвати некога у Москви. Мислим, где другде? Кога другог би позвали? Не знам“, закључује он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала