„Путинови“ амурски тигрови прилагодили се дивљој природи

© Sputnik / Александар Крјажјов / Уђи у базу фотографијаАмурски тигрови
Амурски тигрови - Sputnik Србија
Пратите нас
Амурски тигрови Борја, Кузја и Илона, који су по наредби председника Русије пуштени у мају прошле године, успешно су се прилагодили дивљој природи и за протеклу годину прешли неколико хиљада километара, саопштава сајт Амурске ловачке управе.

Пет младунаца — две тигрице и три тигра — пронађени су у далекоисточној тајги пре две године, након чега су послати у Центар за реабилитацију тигрова. Животињама су дали имена Устин, Борја, Кузја, Илона и Светла. Председник Владимир Путин 22. маја 2014. године пустио је на слободу Кузју, Борју и Илону у Амурској области, дој су у јуну у Јеврејској аутономној области пустили Устина и Светлу. 

На животиње је била стављена огрлица која омогућава њихово праћење путем сателита. У тренутку њиховог пуштања имали су само око годину и по дана.

„Илона, Кузја и Борја су се прилично успешно прилагодили на територији Приамурја. Звери су се храниле самостално. Проблеме са исхраном у почетку је имао Борис. Њега су покушавали да прехрањују месом уз употребу електричног имитатора гласова дивљих животиња. Тигар се затим прилагодио, и касније је почео да лови младе дивље свиње и јазавце. Крајем августа прошле године Борја је удавио трогодишњег медведа“, каже се на сајту.

Илона је већ кроз два дана након пуштања на слободу убила дивљу свињу, после је ловила чак и вука.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала