Вучић: Подршка Немачке за прва поглавља

© Фото : Влада СрбијеАлександар Вучић и Гинтер Кирхбаум
Александар Вучић и Гинтер Кирхбаум - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић позитивно је оценио разговоре с немачким посланицима у Берлину, истакавши да Србија има разлога да се нада да ће убрзо бити отворена прва преговарачка поглавља за приступање Европској унији.

Вучић је као посебно важно истакао то што је у Немачкој приметно веће поштовање према Србији, посебно у домену економије.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Уморни смо од стрпљења према ЕУ

‎‎Вучић се у Берлину данас састао са председавајућим Одбора за европске послове Гинтером Кирхбаумом и посланицима Бундестага из редова ЦДУ/ЦСУ, члановима групе за Западни Балкан, са којима је разговарао о европском путу Србије и подршци Немачке у процесу евроинтеграција.

Вучић је, како је саопштила Влада Србије, обавестио чланове Бундестага о економским реформама и достигнућима Србије у процесу ‎придруживања Европској унији.

Он је истакао да је Србија стуб стабилности у региону, да је Влада Србије уложила много времена и енергије да одржи и политичку и економску стабилност, и да би било добро што пре показати европску перспективу онима који је заслужују.

И грађани Србије на помен европских интеграција првенствено помисле на бољи живот - Sputnik Србија
Вучић врши притисак на ЕУ

„Верујем да смо и на другим састанцима неформалне природе рекли све оно што је важно за Србију. Битно је да људи у Србији знају да је Немачка земља у којој се инсистира на томе да се у Србији прво постављају најважније ствари које мора да уради и обави, за разлику од неких других раније. То није нешто што је увредљиво за нас, чак мислим да је добро и ми се почетка процеса евроинтеграција не плашимо, али смо указали на све друге резултате. Оно што нам, видели сте, отвара простор јесте њихова подршка свему што у економији радимо“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је кључно питање у разговору с немачким посланицима био дијалог Београда и Приштине, који представља једну од кључних тачака у процесу евроинтеграција Србије.

„Мислим да смо направили добар посао и мислим да, без обзира на то колико нас још посла очекује, грађани Србије могу да очекују добре вести, а то значи отварање првих поглавља за Србију, али и још веће поштовање за нашу земљу и због очувања политичке, али и економске стабилности у целом региону“.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић  у Бриселу и са министри  спољних послова Аустрије и Италије, Себастијан Курц и Паоло Ðентилони - Sputnik Србија
Вучић у Бриселу: Урадили смо све што смо могли

Став премијера Србије о посети Немачкој је оптимистичан:

„И данас сте овде могли да видите да они добро разумеју све што ми радимо… Они знају шта су наше обавезе, ми знамо шта су наше обавезе, али ми знамо и шта су наша права, као што и они знају. Тако да мислим да смо близу коначних решења, да можемо да кажемо да се појавио бели дим, остало је нама да направимо још неколико ствари у наредном периоду, али сам уверен да смо на добром путу и да је тај добар пут пре свега у економији, те да ћемо имати подршку Немачке и целе Европске уније“, закључио је српски премијер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала