Осам мртвих у касарни у Тунису

© AP Photo / Aimen ZineПолиција у Тунису
Полиција у Тунису - Sputnik Србија
Пратите нас
Данашњи инцидент у престоници Туниса, у коме је један војник у касарни убио седам својих другова, пре него што је и он убијен, ни на који начин није повезан са тероризмом, изјавио је портпарол Министарства одбране.

У касарни Бушуша, у центру Туниса, седам војника је убијено, а десет рањено. Војник који је отворио ватру имао је породичне проблеме и на крају је и сам убијен, изјавио је портпарол Бел Хасен Услати.

„Војник је отворио ватру и убио седам других и онда је он убијен. Десет је рањено. Према ономе што знамо, он је имао неке породичне проблеме и ово нема никакве везе са терористичким нападом“, потврдио је портпарол Бел Хасен Услати новинарима.

Ројтерс додаје да, засад, није јасно шта је навело војника да пуца, мада је каплар, чије име није саопштено јавности „имао породичних и психолошких проблема“, због чега му је било забрањено ношење оружја.

„Он је напао ножем једног мушкарца и узео му пиштољ пре него што запуцао по својим друговима који су салутирали застави“, наводи Услати.

Пуцњава у касарни Бушуша се чула око 8.45 часова по локалном времену, пре него што су се појавила амбулантна кола, наводи АФП.

Касарна се налази недалеко од парламента и Националног музеја Бардо, где су наоружани нападачи у марту убили 21 особу, углавном стране туристе и једног полицајца који је радио као чувар, па је цео округ био под узбуном.

Он је додао да су војне јединице опколиле ту касарну, а локални медији преносе да је војник који је отворио ватру убијен, док је у инциденту повређено девет војника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала