Лажне фотографије о обарању малезијског авиона

© Фото : Twitter / WowihaYОбарање авиона МХ17
Обарање авиона МХ17 - Sputnik Србија
Пратите нас
Истрага коју је спровео холандски блогер показала је да су две фотографије, које су кружиле по друштвеним мрежама недуго након што је оборен малезијски авион МХ17, а на којима се види траг дима са ракетног бацача „бук“, лажне.

Након истраге коју је спровео у Донбасу, где су, наводно, направљене фотографије на којима се види траг дима из ракетног система „бук“, блогер Макс ван дер Верф сматра да су оне лажне.

Медији су убрзо после несреће објавили фотографије анонимног фотографа, наводећи да се на њима види како су авион оборили устаници на истоку Украјине, уз помоћ ракетног система „бук“.

Ван дер Верф, који је отишао до зграде у Донбасу, места са ког су фотографије снимљене, резултате свог истраживања објавио је на свом блогу. Он каже да су фотографије лажне, јер поглед са крова није исти као на фотографијама.

Закључци холандског блогера поклапају се и са другим сумњама у истинитост фотографија које се односе на временске услове у којима су оне направљене.

Наиме, временске прилике на фотографијама се не подударају са условима какви су били на дан несреће, када је било тмурно време.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала