„Тајфун“ — ново оклопно возило руске војске

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаОклопно возило "Тајфун"
Оклопно возило Тајфун - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови бренд руске војне индустрије, оклопно возило „Тајфун“, проћи ће завршне тестове и ући у употребу током 2015. године, изјавио је за РИА Новости директор одељења за дизајн дигиталних система ОАО КАМАЗ Алексеј Пуртов.
Парада победе у Москви - Sputnik Србија
Русија на паради приказује ново оружје

Пуртов је додао да ће након тестова и процене Министарство одбране Руске Федерације донети одлуку о масовној производњи.

„Наш главни приоритет је спашавање живота војника. Наше ново оклопно возило, које је приказано на паради поводом Дана победе, у потпуности је заштићено. У овом тренутку, ’тајфун‘ тестирају оружане снаге Русије. Процене ће бити завршене ове године и сигурни смо да ће ући у масовну производњу“, рекао је Пуртов.

Rehearsal of Victory Parade on Red Square - Sputnik Србија
Ново руско оружје које ће бити приказано на паради (фото, видео)

„Тајфун“ је мултифункционално оклопно возило, у чијем су дизајну и производњи од 2010. године учествовали многи, укључујући КАМАЗ. Возило је направљено у оквиру концепта 2020. за развој војних возила и први пут је приказано крајем 2013. године.

Тајфун је првенствено намењен превозу трупа и терета, али се може прилагодити и операцијама у вези са одржавањем везе, извиђања, лансирања дрона и у друге сврхе.

КАМАЗ је један од водећих глобалних произвођача тешких камиона и дизел мотора и највећи је у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала