Мустафа: Одлагање расправе о суду на захтев Могеринијеве

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Иса Мустафа
Иса Мустафа - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер самопроглашене републике Косово Иса Мустафа изјавио је да је одлагање расправе и гласања у парламенту о предлогу амандмана на устав, којим би се омогућило формирање Специјалног суда за злочине ОВК, дошло на препоруку високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини, преноси Танјуг.
Панорама Приштине - Sputnik Србија
Приштина: Одложена седница о Специјалном суду

Мустафа је навео да закони треба да буду преведени и да тај посао одузима доста времена, а додао је да је о томе разговарао са Федериком Могерини, јавио је РТК. 

„Да, јутрос сам разговарао с високом представницом ЕУ. Она није имала неки захтев, али смо се сложили да правда не може да се оствари под било каквим условом, већ мора да порстоје принципи које треба поштовати“, рекао је Мустафа, а преносе приштински медији. 

Он је одбацио као неистините констатације да владајућа коалиција има проблема с бројем гласова потребним за усвајање амандмана и закона о Специјалном суду и најавио да ће следеће недеље о томе разговарати са шефовима посланичких група у скупштини тзв. републике Косово. 

Скупштина је на данашњој седници на захтев посланичке групе Демократске партије Косова са 78 гласова за и два уздржана гласа одлучила да се за данас заказана седница, на којој је требало да се размотри уставни амандман који би омогућио почетак процеса формирања Специјалног суда за злочине бивше ОВК, одложи. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала