Срби уз пратњу полиције обишли гробове у јужној Митровици

© Фото : http://www.kossev.info/Хришћанско гробље у јужном делу Косовске Митровице
Хришћанско гробље у јужном делу Косовске Митровице - Sputnik Србија
Пратите нас
На православном гробљу у албанском делу града више од 70 одсто надгробних споменика је након завршетка сукоба 1999. године порушено или оскрнављено, па су се и на ове Задушнице могли видети људи који придижу порушене споменике и трагају са гробовима преминулих.

Оскрнављени гробови, однете бисте — то је слика која је и ове године дочекала неколико стотина Срба који су данас на Задушнице уз пратњу Косовске полиције посетили гробље у јужном, албанском делу Косовске Митровице.

Једина разлика у односу на претходне године је што су овога пута на гробљу у јужном делу Митровице затекли и раднике који раде на обнови тамошње капеле, која је била оскрнављена.

Протојереј ставрофор Милија Арсовић рекао је медијима да је обнову ове капеле финансирала турска амбасада на Косову и да се ради о пројекту међународне организације ИОМ.

Гробље у јужном делу Митровице до пре неколико дана је било зарасло у траву и коров, па се надгробни споменици који су махом порушени нису ни видели.

„На иницијативу госпође Адријане Хоџић, која је ступила у контакт са општинским структурама у јужном делу Митровице, гробље је очишћено пре два дана“, рекао је Арсовић.

Он је нагласио да су Срби и ове године изашли на ово гробље и „подручје које је за њих забрањено“.

На гробљу у јужном делу Косовске Митровице више од 70 одсто надгробних споменика је након завршетка сукоба 1999. године порушено или оскрнављено, па су се и на ове Задушнице могли видети људи који придижу порушене споменике и трагају са гробовима преминулих.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала