Украјинска војска гранатира Донбас — нове жртве (видео)

© Sputnik / Сергеј Аверин / Уђи у базу фотографијаДоњецк
Доњецк - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање један цивил је убијен, а четири повређена пошто је украјинска војска гранатирала источноукрајински град Горловку, изјавио је за Раша тудеј представник Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.

„Колико знам, регистровано је пет жртава — једна је погинула, а четири су рањене“, рекао је Басурин. „Гранате су долазиле из Никитовске области, која се налази на северо-западној периферији Горловке. Гранатирање је могло да буде изведено или из Дзерјинска или Артемовска.“

Украјинска артиљерија гранатирала је град у недељу увече, рекао је раније за РИА Новости градоначелник Горловке Андреј Дарковски, потврђујући постојање најмање пет жртава — четири мушкарца и једне жене.

Извор РИА Новости рекао је да је гранатирање настављено отприлике 40 минута, на стамбена подручја Голма и Заицево.

Представник Заједничког центра за контролу и координацију (УКЧК) у међувремену је изјавио за РИА, позивајући се на прелиминарне податке, да су предграђа Горловке гранатирали украјински тенкови.

„Гранате су дошле из правца општине Курдиумовка. Према нашим прелиминарним подацима, у питању су били тенкови“, рекао је извор РИА, додајући да је „једна од граната погодила кућу, прошла кроз два зида и није експлодирала“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала