Срби и Црногорци планирали пљачку банке у Загребу?

© AP Photo / Filip HorvatХрватска полиција
Хрватска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
У загребачком насељу Сигет полиција је спровела акцију разбијања групе странаца који су планирали пљачку банке у Загребу, јављају хрватски медији, док су током дана стизале информације да су мета полицијске акције нарко-дилери.

Како ХРТ сазнаје, ухваћено је пет или шест држављана Србије и Црне Горе.

Главна акција спроводи се у гаражи поред Ауто-клуба Сигет, где су инспектори наводно тражили скривено оружје, а можда и дрогу.

Подручје око зграде хрватског ауто-клуба и даље окружују полицајци са дугим цевима, наводи ХРТ, додајући да је током јављања новинара уживо за Дневник, на месту догађаја полиција привела једног од ухваћених криминалаца.

Та телевизија сазнаје да је полиција пресрела комуникацију криминалаца који су планирали пљачку и извештава да су они имали припремљене аутомобиле за бекство.

Из полиције је ХРТ-у потврђено да је више особа ухваћено и доведено на испитивање у просторије загребачке Полицијске управе.

Тај део је Сигета једно време био потпуно блокиран.

Раније данас загребачка полиција потврдила је да је привела неколико особа, а по незваничним информацијама, које је пренела Хина, акција је била усмерена против дилера дроге.

Полиција није желела да саопшти разлоге због којих спроводи ову акцију, јер криминалистичко истраживање тог случаја тек следи, навела је хрватска агенција.

„Јутарњи лист“ на свом сајту наводи да је повод за хапшење низ разбојништава, почев од оружаних пљачки до дрских крађа у Загребу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала