Заев ипак иде у Брисел 10. јуна

© Sputnik / Богдан ПантићЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Македонски опозициони лидер Зоран Заев изјавио је да се предомислио и да ће, упркос ранијем противљењу, учествовати у Бриселу у преговорима које подстиче Европска унија ради решења политичке кризе у Македонији.

Заев, који је председник главне опозиционе Социјалдемократске партије Македоније (СДСМ) оптужио је раније комесара ЕУ за проширење Јоханеса Хана за пристрасност, преноси АП.   

Портал „Ћирилица“ данас је цитирао изјаву Заева који је рекао да је одлучио да путује у Брисел 10. јуна након разговора са Ханом.

Зоран Заев - Sputnik Србија
Заев: Брисел пристрасан, нема преговора

Заев је рекао да је европски комесар кориговао своју ранију изјаву, којој се Заев противи, а којом Хан прошлогодишње изборе оцењује као „позитивне“.

Заев и македонски премијер Никола Груевски договорили су се 2. јуна да избори буду одржани до априла 2016. године. Детаљи би требало да буду договорени на састанку у Бриселу.

Заев већ месецима тражи оставку премијера Груевског и оптужује га за криминалну позадину у више изборних циклуса.

Митинг опозиције у Скопљу-за говорницом лидер опозиције Зоран Заев - Sputnik Србија
Заев: Македонци треба да уче албански језик

Он је нагласио да се СДСМ у овом периоду односила максимално демократски и седала за преговарачки сто упркос неравноправном положају у који је била постављена.

„После разговора 2. јуна у Скопљу против мене је подигнута још једна тужба и то за узимање мита, иако се кривична пријава МУП-а односила на покушај примања мита“, рекао је раније Заев.

Премијер Никола Груевски окружен присталицама и члановима врха владајуће странке - Sputnik Србија
Груевски и Заев очи у очи са представницима ЕУ

Комесар Хан је, додаје се, од македонских политичких лидера затражио да на бриселски састанак дођу са заједничким предлогом.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала