Напад на Иран био би катастрофа за Америку

© AP Photo / Ebrahim NorooziИрански пројектили на војној паради
Ирански пројектили на војној паради - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе никада се неће усудити да нападну Иран, јер би то угрозило безбедност њихове државе, упозорио је Али Фадави, високи војни званичник Ирана.
Ракетни систем С - 300 - Sputnik Србија
Иран тестира сопствену верзију С-300

„Американци могу да буду сигурни у то да када би предузели било какве акције против Исламске Републике, не само да не би успели да јој нанесу некакву осетну штету, већ би на тај начин угрозили сопствено постојање“, рекао је заповедник Ратне морнарице иранске Револуционарне гарде (Пасадаран) адмирал Али Фадави на скупу Пасадарана и чланова волонтерских паравојних организација, одржаном на југу Покрајине Фарс.

Али Фадави је даље поменуо да су непријатељи Ирана добро упознати са високим војним капацитетима ове државе и њеном војном моћи, која служи за „одвраћање“ и „управо због тога они не предузимају било какве акције које би могле да буду штетне по њих“, пренела је новинска агенција ИРНА.

„Американци су данас схватили да ће се, ако се одлуче на рат, суочити са поразом, имајући у виду капацитете Исламске револуционарне гарде“, додао је он.

У марту је генерал-мајор Пасадарна Мухамед Али Џафари рекао да Иран није пуно потресла ратна реторика њихових непријатеља, због изузетне моћи одвраћања коју та држава поседује, а пре свега због чињенице да је предвидела одговарајуће потезе за све могуће сценарије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала