Дијалог у Бриселу: Тешки разговори о телекомуникацијама, сутра о ЗСО

© Flickr / www.GlynLowe.comЕвропска комисија
Европска комисија - Sputnik Србија
Пратите нас
Делегација Београда у техничком дијалогу с Приштином настојаће да постигне договор о телекомуникацијама и другим питањима, а пре свега трудиће се да заштити државне и националне интересе, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„Кључна питања су како ће бити коришћен и ко ће доделити позивни број, ко ће бити власник позивног броја ако буде додељен, како ће нова компанија функционисати, хоће ли у пуној мери бити лиценцирана и како ће изгледати тарифе“, рекао је Ђурић Танјугу у паузи техничких разговора у Бриселу.

Ђурић је објаснио да је основним споразумом о телекомуникацијама дефинисано да телефонске тарифе на Косову и Метохији треба да остану на нивоу локалних позива јер за нас то и јесу локални позиви.

Александар Вучић у посети Руми - Sputnik Србија
Вучић: Једино дијалог с Приштином отвара поглавља

„Сада је потребно да се створе правне гаранције да ће оператери, односно компаније које функционишу у Србији и Косову и Метохији као делу Србије, имати међусобне споразуме који ће то да омогуће“, каже Ђурић.

Према његовим речима, делегација је дошла у Брисел потпуно решена да, ако је то икако могуће, оствари даљу нормализацију у спровођењу споразума о телекомуникацијама.

Разговори су, навео је Ђурић, тешки, под великим оптерећењем, у континуитету се девет сати разговара о телекомуникација, а сутра се очекују разговори о Заједници српских општина и наредних дана о свим осталим темама.

Ђурић каже да бриселски домаћини заиста дају све од себе да се данас оствари напредак.

Мост у Косовској Митровици - Sputnik Србија
Ђурић: По ходницима нам намећу питање моста

„Волео бих да могу да кажем да је то у сваком тренутку и са приштинском страном, али верујем да има простора да напредак остваримо. Наставићемо, борићемо се за то да остваримо што је могуће боље резултате и да напредујемо у нормализацији односа јер је то једино што може да задовољи интересе и Београда и Приштине“, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, Србима на Косову и Метохији потребни су извесност и квалитетни споразуми и неће се штедети време ни енергија да се такви споразуми постигну.

У делегацији са Ђурићем су и директор Телекома Предраг Ћулибрк, директор РАТЕЛ-а Милан Јанковић и представници министарстава.

Београдска делегација, коју предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, у оквиру техничког дијалога Београда и Приштине од данас до 18. јуна у Бриселу учествује у разговорима о формирању Заједнице српских општина, телекомуникацијама, енергетици и свим отвореним питањима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала