Без напретка на састанку подгрупа Контакте групе за Украјину

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Уђи у базу фотографијаТабла "Украјина" на граничном прелазу са Пољском
Табла Украјина на граничном прелазу са Пољском - Sputnik Србија
Пратите нас
У Минску су се данас састале радне подгрупе Контакт групе за Украјину, разговори су били конструктивни, али није дошло до напретка, рекла је данас Хеиди Таглиавини, специјална представница председавајућег ОЕБС-а у Украјини и при Трилатералној групи по питању имплементације мировног плана у источној Украјини.

Она је рекла да су учесници радних подгрупа дискутовали о бројним питањима и да су имали консултације са представницима Доњецке и Луганске народне република.

Подгрупе су се фокусирале на рад у областима као што су економија, обнова објеката, питање избеглица и интерно расељених лица, хуманитарна помоћ, политичка и безбедносна питања.

Трилатерална Контакт група за источну Украјину састоји се од представника Русије, Украјине и ОЕБС-а и она је 12. фебруара ове године потписала пакет мера за имплементацију споразума из Минска из септембра прошле године, а који се састоји од 13 тачака.

Пакет мера (Минск 2) раније је договорен са Нормандијском четворком (Русија, Немачка, Француска и Украјина). Он укључује прекид ватре од 15. фебруара, повлачење тешког наоружања, као и мере за дугорочно политичко решење за Украјину и за оснивање радних подгрупа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала