МЕРС однео још једну жртву

© REUTERS / /Seo Myeong-gon/МЕРС епидемија у Јужној Кореји
МЕРС епидемија у Јужној Кореји - Sputnik Србија
Пратите нас
У Јужној Кореји данас је умро још један заражени пацијент корона вирусом блискоисточног респираторног синдрома (МЕРС), чиме се број жртва попео на 20 од избијања епидемије прошлог месеца, саопштили су локални званичници.

Последњи случај жртве МЕРС-а у Јужној Кореји је 54-годишња пацијенткиња која је од раније боловала од бронхиектазије и високог крвног притисака, пренела је агенција Ројтерс.

У Србији чак 5.000 људи заражено ХИВ-ом - Sputnik Србија
МЕРС стигао у Европу

Укупно је 162 људи заражено тим смртоносним вирусом, а више од 6.500 је у карантину код куће или у здравственим установама у Јужној Кореји од када је вирус откривен код 68-годишњег Јужнокореанца који се вратио са пословног путовања по Блиском истоку, почетком маја.

Јужнокорејско министарство здравља је саопштило да се 19 пацијената, код којих је дијагностикован вирус МЕРС, опоравило и да су они отпуштени из болнице од када је епидемија почела.

У Немачкој је регистрован први смртни случај пацијента који је био инфициран МЕРС-ом, сопштило је министарство здравља Доње Саксоније.

Немац (65) је преминуо од компликација после инфекције 6. јуна у Остерцапелну, граду на западу, пошто се вратио са годишњег одмора проведеног на Арабијском полуострву у фебруару.

Велики број заражених и смртних случајева МЕРС-а регистровани су у Саудијској Арабији, где је више од 1.000 људи заражено од 2012. године од којих је 454 умрло. МЕРС изазива корона вирус из исте породице вируса као и онај који је изазвао тешки акутни респираторни синдром САРС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала