Мекејн: Украјина — најсрамније поглавље историје САД

© Sputnik / Иља Питаљев / Уђи у базу фотографијаЏон Мекејн
Џон Мекејн - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички сенатор Џон Мекејн изјавио је да је непружање војне помоћи Украјини, како би се бранила од наводне руске агресије, „једно од најсрамнијих поглавља у америчкој историји“.

Сједињене Америчке Државе су Украјини обезбедиле војну помоћ, али не и оружје. Мекејн је био један од водећих потписника писма у фебруару којим је позивано на наоружавање Украјине ради пружања отпора против наводне руске агресије.

„Дозволите ми да кажем да је једно од најсрамнијих поглавља у америчкој историји наш неуспех да обезбедимо Украјинцима оружје да се бране, док Владимир Путин разбија њихову земљу“, рекао је овај сенатор на округлом столу на америчкој радио станици „Радио Шоу“.

Мекејн је додао да је неуспех да се наоружају Украјинци „сраман“.

„Овако нешто се догодило први пут од краја Другог светског рата. Украјинци не траже америчке чизме на свом терену, они само траже оружје да се бране, они трпе покољ од Путина и његових сателита и то је срамно. Рекао бих да је то наша највећа брига и морална обавеза“.

Мекејн је раније у интервјуу цитирао бившег државног секретара САД Хенрија Кисинџера који је рекао да свет није био у већој кризи од краја Другог светског рата, истичући кинеску агресију у међународним водама и догађаје на Блиском истоку.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала