Француска Влада уплашила пословне кругове

© SputnikНосач хеликоптера "Мистрал"
Носач хеликоптера Мистрал - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Француске дала је пословним круговима погрешан сигнал одустајањем од испоруке носача хеликоптера „мистрал“ Русији, али садашња ситуација у односима Русије и ЕУ може повољно да утиче на извоз Русије у Француску, изјавио је трговински представник Русије у Паризу Александар Туров.
Универзални десантни ратни брод „мистрал” - Sputnik Србија
Путин и Оланд: Или „мистрали“, или новац назад

„Потпуно је могуће да ће тренутна ситуација дати могућности побољшања структуре трговинског промета, пре свега нашег извоза. Јасно је да се за једну годину то не може урадити, али се у једном броју позиција несировинског извоза види побољшање“, рекао је Туров.

Туров сматра да, без обзира на смањење трговинског промета између земаља за више од 16 одсто, „општу ситуацију не треба драматизовати“.

„Засадa се обими смањују, прве бројке ове године нису показатељи. Постоји велики интерес за сарадњу, али ту је и питање пружања гаранција“, рекао је Туров.

„Ситуација са ’мистралима‘ мало плаши француски бизнис, али искрен да будем: бизнис није разумео своју Владу, јер постоји принцип римског права Pacta sunt servanda — споразуми се морају поштовати, политика политици, економија економији. Сада је у међународним односима све преврнуто наопачке. Политика управља економијом — појава која није много позитивна“, навео је стални трговински представник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала