Скупштина Косова ће заседати док суд не буде основан

© Фото : Youtube/RTK (screenshot)Бранимир Стојановић
Бранимир Стојановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник косовске Владе Бранимир Стојановић изјавио је данас да ће Специјални суд за ратне злочине на Косову бити формиран, те да ће скупштина заседати онолико пута колико то буде потребно.
Да ли је довољно само извињење?, питају се Срби са КиМ - Sputnik Србија
Америка дубоко разочарана Приштином, могуће оснивање суда УН

Он је на Радио-телевизији Србије рекао да је за све посланике било велико изненађење неизгласавање амандмана за промену Устава, што је предуслов за формирање Специјалног суда и најавио нову седницу на којој ће се изнова расправљати о овом суду.

„Оно што је премијер (Иса) Мустафа рекао — да ће обавеза која је преузета, а то је формирање суда, бити и испуњена. Колико ће бити покушаја, то ћемо видети. Ми ћемо подржати ту инцијативу, као што смо и до сада подржавали све што је у вези са судом“, каже Стојановић.

Уколико се не постигне договор о суду, Стојановић тврди да то може водити дестабилизацији Косова и истиче да ће разговарати са представницима Кфора да се повећа безбедност, нарочито због Видовдана.

Стојановић је, говорећи о Бриселском споразуму, рекао да је формирање Заједнице српских општина приоритет, додајући да очекује да будући преговори неће бити лаки, али да у потпуности има поверења у преговарачки тим на челу са премијером Србије Александром Вучићем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала