И у Америци се студенти довијају (фото)

Пратите нас
Амерички студент је одлучио да изгради сопствену мини-кућу како би могао да дипломира без гомилања дугова, што чини већина студената у САД који су приморани да узимају кредите да би добили станове током студија.

© www.facebook.com/tarzandudeРеализација пројекта мини-куће коштала је 20.000 долара, које је студент обезбедио из своје уштеђевине и донација мештана.
Реализација пројекта мини-куће коштала је 20.000 долара, које је студент обезбедио из своје уштеђевине и донација мештана. - Sputnik Србија
Реализација пројекта мини-куће коштала је 20.000 долара, које је студент обезбедио из своје уштеђевине и донација мештана.
Двадесетпетогодишњи Џоел Вебер треба да започне трећу студијску годину на Универзитету у Тексасу. Како би избегао трошкове од 800 долара месечно за боравак у близини школе, изабрао је да се не задужује као многи од његових вршњака и посветио годину дана подизању сопствене куће, мале зграде која је коштала 20.000 долара.

© Facebook/tarzandudeСтудент је сам пројектовао свој дом, а у реализацији су му помогли и један електричар и један столар
Студент је сам пројектовао свој дом, а у реализацији су му помогли и један електричар и један столар - Sputnik Србија
Студент је сам пројектовао свој дом, а у реализацији су му помогли и један електричар и један столар

Кућа се састоји од два поткровља, водоводних и електричних инсталација, туша, шпорета на гас и судопере. Вебер је искористио своју уштеђевину и материјале дониране од стране локалне заједнице да изгради своју кућу, преноси „Индипендент“.

© www.facebook.com/tarzandudeКада се заврши лето, кућицу чека пут од 300 км до колеџа
Када се заврши лето, кућицу чека пут од 300 км до колеџа - Sputnik Србија
Када се заврши лето, кућицу чека пут од 300 км до колеџа
Говорећи за Еј-Би-Си њуз, студент је открио и да је он сам дизајнирао кућу, а да су му у изградњи својевољно помогли један столар и електричар.

Иако за неке становање у само 13 квадратних метара може да буде мало клаустрофобично, Вебер види позитивну страну ових димензија, верујући да то помаже да човек остане активан.

© www.facebook.com/tarzandudeИако може деловати клаусрофобично, Вебер сматра да је то начин да остане активан и излази напоље чешће
Иако може деловати клаусрофобично, Вебер сматра да је то начин да остане активан и излази напоље чешће - Sputnik Србија
Иако може деловати клаусрофобично, Вебер сматра да је то начин да остане активан и излази напоље чешће

За сада, кућица која је мобилна, стационирана је у његовом родном граду Даласу, иако после лета планира да је „одведе“ на путовање од готово 300 километара, до колеџа.

© www.facebook.com/tarzandudeСастоји се од две поткровне конструкције, инсталација, туша, шпорета и судопере
Састоји се од две поткровне конструкције, инсталација, туша, шпорета и судопере - Sputnik Србија
Састоји се од две поткровне конструкције, инсталација, туша, шпорета и судопере
Вебер, који не планира да му ова кућа буде дом целога живота, каже да га не занима мишљење других. „Ради се о томе да могу живети једноставно и бити захвалан и даље “, рекао је студент.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала