Вучић ипак иде у Поточаре (видео)

© Tanjug / Драган СтанковићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Александар Вучић изјавио је у Бриселу да ће дефинитивно ићи на комеморацију сребренчким жртвама у Поточаре, упркос лошим безбедносним проценама.

„Безбедносне процене ме никад нису занимале. Нисам кукавица и такве ме ствари и не занимају“, рекао је Вучић новинарима након сусрета са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером у Бриселу.

Премијер је казао да га не занимају ни поједине увредљиве изјаве на рачун Србије, преноси Танјуг.

„Сто пута сам се угризао за језик да не бих одговарао на провокације и увреде и држање лекција Србији. Али то радим не зато што је наша земља слаба, већ јер хоћемо да гледамо у будућност и зато што знамо да морамо да сачувамо мир и стабилност“, рекао је Вучић.

Члан представништва БиХ Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Изетбеговић: За Вучића je најбоље да ћути

„Онима који желе да руше атмосферу, који мисле да тиме могу нешто да добију, морам да кажем да за њих просто немам одговор. Не разумем шта то они виде а ја не видим, у какву то будућност гледају. Ништа не разумем“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је веома важан другачији, искренији и отворенији однос између Срба и Бошњака.

„То је прва ствар, а не политичке флоскуле, јер нешто од нас Европа тражи. У Бриселу кажем да је много важније какав ћемо стварни однос да имамо Срби и Бошњаци, а не како ћемо то да уређујемо по Бриселу, Њујорку, Вашингтону и другде“, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише данашњу резолуцију о Сребреници коју је донео Европски парламент, Вучић је казао да је приметио да су водећу улогу у томе имали хрватски посланици.

„Нећу ништа више да кажем и сад ћу се сто први пут угристи за језик“, рекао је премијер Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала