Ципрас: Излазак Грчке из еврозоне — прошлост

© REUTERS / PHILIPPE WOJAZERАлексис Ципрас
Алексис Ципрас - Sputnik Србија
Пратите нас
Грчка се борила до краја за споразум са кредиторима који ће омогућити земљи да стане на ноге. Опасност да се Грчка нађе ван еврозоне остаје у прошлости, изјавио је премијер Грчке Алексис Ципрас, након завршетка самита шефова држава еврозоне.
Ангела Меркел - Sputnik Србија
Меркелова: Грчкој 82 до 86 милијарди евра за 3 године

„Водили смо жестоку борбу. Борили смо се до краја за најбољи споразум који ће омогућити земљи да стане на ноге. Одлука ће сачувати Грчкој услове финансијске стабилности. У њој се налазе услови за обнову економије“, рекао је Ципрас.

„Његова реализација ће бити тешка. Мере ће неизбежно створити кризне трендове. Ипак, развојни пакет, реструктуризација дуга и финансирање у наредне три године створиће код инвеститора осећај да је Грегзит остао у прошлости“, изјавио је премијер.

Заставе Грчке и ЕУ - Sputnik Србија
Грчка може добити 90 милијарди евра помоћи

Према његовим речима, споразум је тежак, али се успело избећи изношење државне имовине у иностранство, финансијско гушење и крах финансијског система.

„Успели смо да добијемо реструктуризацију дуга и финансирање у средњорочној перспективи“, рекао је Ципрас.

„Наставићемо борбу за повратак изгубљеног националног суверенитета. Сматрам да већина људи подржава напоре повратка напретку“, рекао је Ципрас.

Према његовим речима, да се све заврши, потребно је водити исто такву оштру борбу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала