МУП: Награда за информације о кукастом крсту

© Фото : Принтскрин Јутјуб, канал МУП-а ХрватскеОсумњичени за цртање кукастог крста на Пољуду
Осумњичени за цртање кукастог крста на Пољуду - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Владе Хрватске и министар унутрашњих послова Ранко Остојић је најавио да ће у четвртак да искористити могућност расписивања награде за информације о томе ко је нацртао кукасти крст на Пољуду.

Остојић је, како преноси портал „Јутарњег листа“, рекао да ће то учинити ако криминалистичко истраживање и помоћ грађана не уроди плодом.

„Полиција још није у фази расписивања награде, али ако истрага не донесе резултат, а препорука буде да им то може помоћи, сигурно ћу то направити“, рекао је Остoјић.

Сплитска полиција је јуче на свом сајту и каналу МУП-а на Јутјубу објавила видео-снимак на којем се виде две непознате особе које се доводе у везу са исцртавањем кукастог крста на стадиону Пољуд у Сплиту.

Спроводећи истрагу у вези са догађајем од 12. јуна, полиција је на снимцима од 8. на 9. јун уочила две особе које прескачу ограду.

Један од мушкараца обучен је у кратке панталоне и мајицу са капуљачом дугих рукава светле боје, док је други у дугим панталонама и тамној мајици са капуљачом.

Обојица су капуљачама делимично маскирала лице, а на снимку се види и како са собом преко ограде уносе ранац. Надлежни су замолили грађане да помогну у откривању њиховог идентитета.

Претпоставља се да је кукасти крст настао изливањем хербицида који је уништио део травњака.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала