Ангела Меркел расплакала девојчицу из Палестине (видео)

© Foto/screenshotАнгела Меркел расплакала девојчицу из Палестине
Ангела Меркел расплакала девојчицу из Палестине - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Девојчица из Палестине изненадила је немачку канцеларку Ангелу Меркел када ју је суочила са чињеницом да се њена породица нашла пред депортацијом из Немачке. Када се девојчица расплакала, Меркелова јој је пришла и утешила је речима: „Супер си то одрадила“.

Потез Ангеле Меркел наишао је на велику осуду на друштвеним мрежама.

„Лепо сте пред камерама објаснили девојчици како се њена судбина вас не тиче — то је срамотно“, гласи један од коментара, а на крају се огласила и ПР служба немачке канцеларке речима да је девојчица плакала јер је била узрујана.

„Тешко је видети како други људи могу уживати у животу, а ти у исто време не можеш уживати с њима“, рекла је девојчица Меркеловој и објаснила јој да се нада да ће моћи да студира у Немачкој и да ће бити сломљена ако буде морала да оде.

Наиме, она је током похађања немачке основне школе течно научила немачки и енглески језик. Њена породица је сада у проблемима јер њен отац не може да ради с привременом дозволом за боравак у Немачкој где се налазе већ последње четири године. У ову земљу су дошли из избегличког кампа у Либану.

„Имам циљеве као и сви други. Учење је за мене жеља и циљ који бих волела да достигнем“, рекла је.

Меркелова, која није очекивала каснију реакцију девојчице је започела свој одговор речима: „Разумем да је политика некада тешка…“

А онда је наставила с објашњавањем политике Немачке према избеглицама.

„Разумем те, али иако је то тешко у ситуацији попут ове, говорим из позиције особе која се бави високом политиком. Ти овде стојиш преда мном и једно си симпатично биће, али знаш и сама да у палестинским избегличким камповима има стотине и стотине других попут тебе и ако кажемо да сви можете доћи, па и они из Африке, то једноставно није оствариво. Једно што можемо је да се надамо да се неће дуго чекати на решење, али неки ће морати да се врате“, рекла је Ангела.

Девојчица је наједном почела да плаче, а онда јој је Меркелова пришла и утешила ју је речима:

„Супер си то одрадила“, мислећи на њену активност у расправи.

Водитељ је прекинуо канцеларку речима да девојчица не плаче због тога већ ситуације у којој се налази, а она му је одговорила да је свесна тога и да жели да је утеши. 

Меркелова је истакла да схвата колико јој је тешко, али да је добро поступила у име других и показала у каквој се тешкој ситуацији неки могу наћи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала