Ратна морнарица је понос Русије (видео)

© Sputnik / Михаил Климентјев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Статус велике поморске силе је велика одговорност за Русију. Наредним генерацијама треба предати савремену и јаку ратну флоту, изјавио је председник Русије Владимир Путин на обележавању Дана Ратне морнарице земље.

Ратна морнарица успешно осигурава одбрану земље, штити њене националне интересе, рекао је Владимир Путин.

„Сигуран сам да сви који служе у флоти су бескрајно одани служби и отаџбини. Осећај патриотизма је за војне морнаре светост. Он се преноси са колена на колено као највиша морална вредност“, нагласио је шеф руске државе.

Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија
Путин утврдио нову верзију поморске доктрине

„Наша отаџбина се, захваљујући храбрости морнара и таленту бродоградитеља, смелости познатих истраживача, пионира и поморских команданата, учврстила као велика поморска сила. За нас је тај статус велика одговорност пред историјом, пред нашим прецима који су донели поморску славу Русији и наравно пред будућим генерацијама којима треба да предамо савремену и јаку ратну флоту“, навео је Путин.

Он је навео да је последњих година урађено много: флота је ојачана новим војним и логистичким бродовима, зарањају нове стратешке подморнице, развија се поморска авијација и главне базе флоте. Путин је нагласио да се Ратна морнарица са правом сматра поносом Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала