Православни свештеник упуцан у Кијеву (видео)

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Уђи у базу фотографијаКијев - Пехора манастир
Кијев - Пехора манастир - Sputnik Србија
Пратите нас
Православни свештеник у Кијеву је у критичном стању, након што је два пута упуцан у главу у суботу вече, јављају руски и украјински медији.

Роман Николајев, свештеник Украјинске православне цркве Московског патријархата, упуцан је испред свог дома у северном делу Кијева, а лекари се боре за његов живот.

Десни сектор - Sputnik Србија
Припадници „Десног сектора“ крећу на Кијев

Портпарол цркве рекао је руској радио-станици РСН да је Николајева пронашао комшија на степеништу зграде, у критичном стању, и да не може да каже ништа о идентитету нападача.

Према његовом мишљењу, напад који су извршила два непозната нападача највероватније није повезан са занимањем Николајева.

„До напада није дошло у цркви. Николајев је парох у цркви за коју мислим да још није завршена. Он је рукоположен за свештеника пре две године“, рекао је портпарол цркве.

Према једној верзији догађаја, како наводи прес-служба украјинског Министарства унутршњих послова, Николајев је упуцан након што је наишао на лопове. Украјинска полиција покренула је истрагу о нападу.

© Фото : http://news.church.ua/Полицијски аутомобил испред православног свештеника Романа Николајева у Кијеву.
Полицијски аутомобил испред  православног свештеника Романа Николајева у Кијеву. - Sputnik Србија
Полицијски аутомобил испред православног свештеника Романа Николајева у Кијеву.

У Украјини се налази православна црква Московског патријархата, која се сматра највећим религиозним телом у Украјини, са великим бројем парохија и цркава, затим Украјинска православна црква Кијевског патријархата, настала 1992. године и украјинска Аутокефална православна црква.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала