Погинуо полицајац на протестима у Истанбулу (видео)

© AFP 2023 / OZAN KOSEПротести у Истанбулу
Протести у Истанбулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Један турски полицајац погинуо је данас током жестоких сукоба демонстраната и полицајаца у Газију, делу Истанбула где је у петак током полицијске рације погинула једна левичарска активисткиња, јавила је агенција АФП.

Полицајац Мухамед Фатих Сирви погођен је метком у груди док се налазио у згради у којој је покушавао да ухапси насилне демонстранте, објавили су турски медији.

Прокурдске демонстрације у европским престоницама

Рањени полицајац је пребачен у болницу, али је убрзо преминуо од задобијених повреда.

Током жестоких поподневних сукоба, демонстранти су полицајце гађали каменицама и бацали молотовљеве коктеле, а они су на то одговорили сузавцем, пластичним мецима и воденим топовима, јавио је извештач АФП-а са лица места.

Део демонстраната је тада утврдио своје положаје подизањем барикада насред улице, а ситуација је затим постала толико напета да полицајци више тим подручјем не патролирају пешке, већ у оклопним возилима.

Учесници протеста су на лица ставили марамице како би се заштитили од сузавца, док су неки чак имали гас-маске. Неки од њих су се попели на околне кровове како би бацали молотовљеве коктеле на полицију са висине.

У делу Истанбула у ком су избили сукоби, а који се налази северно од центра града, присутна је напетост откад је у петак током полицијске рације против осумњичених милитаната убијена радикална левичарка Гунај Озарслан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала