Краве спасиле бебу фоке

© Фото : Natureland Seal Sanctuary, FacebookСпасавање фокице из блата
Спасавање фокице из блата - Sputnik Србија
Пратите нас
Беба фоке се заглавила у блату у природном резервату у Енглеској. Исцрпљена, дехидрирана и без мајке, животиња је чекала извесну смрт, али су је на чудесан начин спасиле краве, које су се очигледно заинтересовале за крзнену лопту.

Мисија спасавања се одиграла у природном резервату у Линколнширу. Локални чувар птица Јан Елис приметио је крдо од око 30 крава које су окруживале блатњаву барицу.

„Када је погледао кроз свој телескоп, видео је да су окружиле мало младунче фоке (заглављено) у бари“, стајала је објава на Фејсбуку животињског центра „Натурленд“ у Линколнширу, који је касније преузео бебу животиње. Мајка фокице није виђена, наводи Елис.

„Када је младунче стигло у ’Натурленд‘, оно је послато право у болницу на лечење. Главни проблем мале фоке био је што је била стара само 5 дана, што је сироче и стога није јела неко време. Изгубила је доста килограма и дехидрирала је“, рекао је један од директора „Натурленда“.

© Фото : Natureland Seal Sanctuary, FacebookСпасавање фоке из блата
Спасавање фоке из блата - Sputnik Србија
Спасавање фоке из блата

Спасена фока је названа Селебрејшен (прослава), јер „Натурленд“ обележава своју 50. годишњицу ове године.

„Захваљујући господину Елису, Селебрејшен сада добро напредује и радујемо се другој шанси за њен живот у дивљини“, објавио је резерват.

Natureland’s 2015 Harbour Seal rescues started with an unusual situation….. On 22nd June, Mr Ian Ellis of Boston…

Posted by Natureland Seal Sanctuary on 22 июля 2015 г.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала