Руски произвођачи оружја међу најбољима

© Host photo agencyМи-26 и Ми-8
Ми-26 и Ми-8 - Sputnik Србија
Пратите нас
Лист „Дифенс њуз“ објавио је данас годишњи рејтинг сто водећих светских компанија у сфери војне индустрије. Међу најбољима нашло се седам руских предузећа, од којих је неколико заузело високе позиције, унапредивши показатеље из прошле године.
Нови борбени робот платформа М - Sputnik Србија
Ово је ново руско оружје

На 11. месту нашла се корпорација „Алмаз-Антеј“, која производи противваздушне ракетне комплексе и системе. Приходи компаније за последњу годину порасли су за 10,6 одсто и износили 9,2 милијарде долара. У прошлој години „Алмаз-Антеј“ се налазио на 12. месту.

Своје показатеље побољшали су и „Хеликоптери Русије“ и Савез корпорација за производњу мотора. При томе, приход произвођача хеликоптера, који су заузели 23 место, порасли су за 16,3 одсто, док се Савез корпорација може похвалити осмим местом на рејтингу и увећањем прихода за четвртину.

На деветој позицији — од 78 на 69 — порастао је и рејтинг корпорација „РТИ Системи“, које производе средства за суперснажне радаре. Корпорације се могу похвалити растом прихода за 15,7 одсто — до 947 милиона долара.

Ракетни систем Топољ М - Sputnik Србија
Нуклеарно оружје Русије довољно да уништи САД

На списку најбољих нашле су се руске компаније које се нису нашле на прошлогодишњем рејтингу: Савез корпорација за производњу авиона је заузео 14. место, корпорација „Тактичко-ракетно наоружање“ нашла се на 31. месту, док се „Уралвагонзавод“ позиционирао на 52. позицију.

Прва места на Топ-100 заузели су „Локид Мартин“, „Боинг“ и „БАЕ Системс“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала