Косово у квалификацијама за СП у Русији?

© AFP 2023 / GENT SHKULLAKUЕди Рама и Мишел Платини
Еди Рама и Мишел Платини - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Косова могла би накнадно да буде убачена у квалификације за Мундијал у Русији 2018. године, односно, одмах након што постане пуноправни члан УЕФА.

Председник косовског фудбалског савеза Фадиљ Вокри рекао је да имају чврсте гаранције Мишела Платинија да ће већ на следећем Конгресу бити примљени у чланство, односно да ће њихова селекција заиграти у једној од група са пет тимова, у И групи са Хрватском, Исландом, Украјином, Турском и Финском, или у групи Х са Босном и Херцеговином, Белгијом, Грчком, Естонијом и Кипром.

Предсеник Русије Владимир Путин и Сеп Блатер на церомонји жреба у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Никад лакша група за Србију

„Већина етаблираних играча ће се вратити, бићемо јаки. На Косову смо с одушевљењем дочекали вест да је Давор Шукер (председник ФС Хрватске) постао члан Извршног одбора УЕФА. Уверен сам да ће и Косову бити ветар у леђа на идућем конгресу. Велики смо пријатељи, у Шукеру смо увек имали човека који нас је подупирао“, рекао је Вокри.

Вокри ће у међувремену покушати да наговори шесторицу швајцарских репрезентативаца (Шаћири, Џака, Касами, Мехмеди, Џемаили, Бахрами) да заиграју за селекцију земље из које потичу.

Косово је до сада одиграло четири пријатељске утакмице, откад је добило ограничену дозволу ФИФА, на премијери је ремизирало са Хаитијем (0:0), потом је поражено од Турске (6:1) и Сенегала (3:1), а прву победу остварило је над Оманом (1:0), у последњем дуелу у септембру прошле године.

Мундијал у Русији, 21. по реду, биће одржан од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала