Бермудски троугао — решење на помолу?!

© Flickr / Rennett StoweБрод
Брод - Sputnik Србија
Пратите нас
Једно од најмистериознијих питања у историји човечанства — зашто и где годинама нестају бродови и авиони у Бермудском троуглу, ускоро би могло да добије одговор.

Научници са више светских универзитета и института недавно су лоцирали у близини зоне познате као Бермудски троугао на дну океана предмет који је пирамидалног облика, висине око 100 метара изграђен од кристала.

Иако научници још не дају решење ове мистерије, за сада су се усагласили по питању две теорије. Обе верзије су донекле сличне.

Прва теорија се заснива на сазнањима о древним античким пирамидама и наводном мистериозном античком технологијом „уроњенoм“ у дубинама океана. Друга теорија стоји на мишљењу да је у питању напредна ванземаљска технологија.

Научници покушавају да утврде порекло овог објекта, а до тада, мистерија се наставља.

© Wikipedia / -Majestic-До сада је међу бројним теоријама о Бермудском троуглу била најприхватљивија она која је, на основу океанографских истраживања, открила да су на морском дну у подручју између обале Порторика, југоисточне обале Мајамија и Бермуда, које чине замишљени тајанствени троугао, открила велике количине метан-хидрата и трагове ерупција.
До сада је међу бројним теоријама о Бермудском троуглу била најприхватљивија она која је, на основу океанографских истраживања, открила да су на морском дну у подручју између обале Порторика, југоисточне обале Мајамија и Бермуда, које чине замишљени тајанствени троугао, открила велике количине метан-хидрата и трагове ерупција. - Sputnik Србија
До сада је међу бројним теоријама о Бермудском троуглу била најприхватљивија она која је, на основу океанографских истраживања, открила да су на морском дну у подручју између обале Порторика, југоисточне обале Мајамија и Бермуда, које чине замишљени тајанствени троугао, открила велике количине метан-хидрата и трагове ерупција.

До сада је међу бројним теоријама о Бермудском троуглу била најприхватљивија она која је, на основу океанографских истраживања, открила да су на морском дну у подручју између обале Порторика, југоисточне обале Мајамија и Бермуда, које чине замишљени тајанствени троугао, открила велике количине метан-хидрата и трагове ерупција.

По овој теорији ерупције праве тако велике мехуре да могу да повуку авион или потопе брод.

Иначе, један од првих нестанака у Бермудском троуглу у новијој историји је забележен 1918. године када је нестао „УСС Киклоп“, један од највећих бродова тог доба. Најмистериознији нестанак се иначе догодио у децембру 1945. године када је, у то време један од најсавременијих војних авиона „ТБМ Авенгер“ са 24 члана посаде, нестао на том подручју. Без трага је нестао и један од авиона који је кренуо у потрагу.

У протеклих 50 година, на том подручју су такође нестали: Британски транспортер „Јорк 1952“, морнарички „Супер констелејшн 1954“, цивилни теретни авион 1966. и два Стратотанкера 1963. године.

У тим нестанцима животе је вероватно изгубило више од 200 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала