Оливер Ивановић почео штрајк глађу

© AP PhotoОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић започео је штрајк глађу у затвору у Косовској Митровици и захтева да му се омогући одбрана са слободе.
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Који закон важи за Оливера Ивановића?

„Одлучио је да започне штрајк глађу јер сматра да је то једини начин да скрене пажњу на себе. Сада је његово здраствено стање добро, очекује лекаре који ће га прегледати и биће стално под лекарским надзором“, изјавила је његова супруга Милена Ивановић Поповић за Танјуг.

Ивановићу је јуче продужен притвор до 6. октобра.

У митровичком суду до сада је саслушано 45 сведока тужилаштва у процесу који се води против Ивановића и још четворице Срба, а наставак суђења заказан је за 10. септембар.

Гаранције да ће Ивановић бити доступан овдашњем правосуђу у сваком тренутку ако му се омогући одбрана са слободе раније је дала Влада Србије, али у Еулексу су до сада сматрали да би он могао да утиче на сведоке ако га ослободе.

Прекид поступка и одбацивање оптужнице једини начин да се Еулекс из овога извуче са мањом штетом. - Sputnik Србија
Ивановић: Сместили ми политиканти из Eулекса

Ивановић је оптужен да је на Космету починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП Србије Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић, који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Еулекс је у среду пустио да се бране са слободе Небојшу Вујачића и Александра Лазовића, док се Илија Вујачић од почетка судског процеса брани са слободе.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша, а сва петорица Срба изјаснили су се на почетку суђења да се не осећају кривим за дела која им се стављају на терет.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала