Милановић одбацио Вучићев предлог о дану сећања

© Wikipedia / Роберта Ф.Зоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Хрватске Зоран Милановић одбацио је данас иницијативу председника Владе Србије Александра Вучића о успостављању заједничког дана сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије и пре него што је тај предлог добио званичну форму.

„Уз дужно поштовање и саучешће, нити ми икоме прописујемо празнике и дане жалости, нити ће ико то нама“, рекао је Милановић.

Милановић је то изјавио у Сињу, где је био на отварању Музеја Алке, у склопу обележавања 300-годишњице Сињске алке.

Зоран Милановић - Sputnik Србија
Милановић: Ко је желео да се врати, вратио се

Вучић је јуче најавио да ће на предстојећој конференцији о западном Балкану у Бечу, предложити увођење заједничког дана сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије.

Он је, на конференцији за новинаре, казао да ће на скупу 27. августа у Бечу, али и пре тога, предложити свим лидерима чије су земље учествовале у сукобима на простору бивше Југославије, да се на Западном Балкану установи један заједнички дан сећања на све жртве, које не бисмо разликовали по националној припадности.

Иницијативу је подржао председник Републике Српске, који је истакао да је то добар предлог који долази у правом тренутку и део је континуитета мировних напора које Србија чини на јачању помирења и сарадње у региону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала