Више од 845 украјинских војника нестало у Донбасу

© AP Photo / Мстискав ЧерновУкрајинске снаге безбедности
Украјинске снаге безбедности - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 845 украјинских војника води се као нестало у зони извођења специјалне операције (АТО) у Донбасу, саопштила је представница Кијева у подгрупи за хуманитарна питања Ирина Герашченко.
Франк-Валтер Штајнмајер - Sputnik Србија
Штајнмајер ситуацију у Донбасу назвао експлозивном

„На данашњи дан несталих (без вести) у зони АТО остаје 846 особа“, написала је Герашченко на својој фејсбук страници.

Служба безбедности Украјине раније је саопштила да је у Донбасу изведена специјална операција ослобађања из заробљеништва великог броја од 2.852 особе, док се још 172 налазе у заробљеништву.

Она је навела и да је јуче требало да буде ослобођено 12 украјинских заробљеника, што се није десило. Кривица за то је, према речима Герашченкове, припада устаницима.

Министарство одбране ДНР саопштило је данас да је украјинска војска испалила на територију самопроглашене републике 578 пројектила из артиљерије и вишецевних ракетних бацача.

Наводећи да је примирје у том периоду прекршено 49 пута, то министарство истиче да су гранатирању били изложени Доњецк, Јасиноватаја, Горловка и Телманово, као и још неколико других насеља по читавој линији раздвајања.

Представник Министарства Едуард Басурин рекао је да су погинула четири цивила и један војник, а да је осам особа рањено. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала