Магаре се везало за своје спасиоце

© Flickr / horslips5Магарац
Магарац - Sputnik Србија
Пратите нас
Ватрогасци који су се борили са ватреном стихијом у Аризони, добили су ове недеље толико очекивани трачак наде, након сусрета са животињом која је успела да избегне пожар.

Ватрогасна екипа „Десерт хилс департмента“ била је ангажована на терену површине 7.000 хектара, у близини града Лејк Хавасу.

На њихово изненађење, усамљено магаре, преплашено али живо, побегло је из шуме коју је гутао пламен. На свеопште изненађење, животиња је разумела да јој ватрогасци могу помоћи, што су они и учинили тако што су је полили водом из ватрогасног црева.

A follow up post by Stacey Benjamin: A Break for the guys and their new pal! My hubby is on the left! Glad that they are in good spirits! Working hard! That's for sure!Truly amazing!

Posted by Lake Havasu Living Magazine on Sunday, August 9, 2015

„Имамо пуно дивљих магараца који живе у овом крају, тако да смо навикли на њих. Углавном су врло бојажљиви, али овај није“, изјавила је Џејн Кенч, управник из ватрогасне екипе.

„Ово магаре пратило је ватрогасце. Као да је знало — ако се држим вас, бићу безбедан. Стално их је пратио наоколо“, каже Џејн.

Није јасно да ли је магаре дивље, или је побегло са неке фарме иза линије пожара. Али његово присуство на терену опустошеним пожаром, брзо му је обезбедило место у срцима спасилаца.

„Наши ватрогасци видели су пуно животиња које су страдале у пожару, тако да им све ово не пада лако. Ово магаре им је улепшало дан и помогло да поврате дух“, каже Џејн.

Магаре је убрзо евакуисано на безбедан терен. Уколико се не појави власник ове животиње, америчко Уточиште за дивље коње у Калифорнији понудило се да му пружи дом.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала