Пријем Косова у Интерпол неприхватљив за Србију (видео)

© Tanjug / Sava RadovanovićНебојша Стефановић
Небојша Стефановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да пријем Косова и Метохије у пуноправно чланство Интерпола није прихватљив за Србију и то министарство и да ће Србија зато настојати да се свим дипломатским средствима бори против ове иницијативе.

Стефановић је, како саопштава МУП, рекао да Косово и Метохија, као саставни део Србије, не може самостално бити представљено у Интерполу.

Унеско (лого) - Sputnik Србија
УН одбиле Косово за Унеско

„Према нашим информацијама, овај захтев се још не налази на дневном реду наредне седнице Генералне скупштине Интерпола, која ће се одржати у Руанди, али ћемо ми свакако обавестити генералног секретара ове међународне институције и све чланице зашто сматрамо да ова иницијатива није легитимна и да је штетна“, нагласио је Стефановић.

Министар је навео да је реч о територији са које су стигли одређени терористички напади и са које је протерано десетине хиљада Срба.

Зато ће држава, како је нагласио, у наредном периоду активном кампањом показати да пријем Косова и Метохије није у интересу међународних истражних институција, а не би био добар ни за односе Србије и Интерпола. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала