Планирао да радиоактивним оружјем крене на муслимане и Обаму

© Flickr / Luca VolpiКју Клукс Клан
Кју Клукс Клан - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Кју клукс клана, ухапшен у Њујорку, планирао је да користи радиоактивни уређај као оружје за масовно уништавање муслиманских верника, али и америчког председника Барака Обаме, речено је правосудним органима.

Манекенке - Sputnik Србија
Голотињом на Обаму
Глендон Скот Крофорд је ухапшен 2013. године и оптужен да је планирао радиоактивни напад на џамије и школе у држави Њујорк, користећи уређај на даљинско управљање, који је назвао „Хирошима на прекидач за светло“, пренео је Ројтерс позивајући се на тужилаштво за случај. Суђење је почело у понедељак.

Он је рекао да је наводни терориста члан Кју клукс клана, а један од његових саучесника такође је планирао да нападне Белу кућу. Крафорд се суочава са три тачке оптужнице, за коришћења и дистрибуцију оружја за масовно уништење.

Барак Обама - Sputnik Србија
Обаму упоредили са „црном и слабом кафом“
Глендонова одбрана тврди да владини агенти претерују са оптужбом о наводном радиоактивном оружју, и да његов клијент није имао више од „комада папира на ком би нацртао“ своје идеје. „(Крафорд) има снажне политичке ставове и мишљење да муслимански екстремизам који утиче на Европу такође може доћи до САД“, додала је његова одбрана.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала