Још једно убиство тамнопутог тинејџера у Сент Луису

© AFP 2023 / MICHAEL B. THOMASПолицајци у Сент Луису
Полицајци у Сент Луису - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички полицајци убили су још једног тамнопутог малолетника током рације у северном делу града Сент Луис у савезној држави Мисури, јавиле су агенције.

Група гневних људи окупила се код места инцидента, а неки од демонстраната скандирали су „Живот црнаца вреди“, паролу која је постала позната током протеста због убиства афроамеричког тинејџера Мајкла Брауна у суседном Фергусону.

Полиција, Фергусон - Sputnik Србија
Фергусон: Пуцњава на обележавању годишњице убиства (Видео)

Начелник полиције Сент Луиса Сем Дотсон је на конференцији за новинаре рекао да су неки од окупљених гађали припаднике полиције циглама и флашама. Полицајци су имали штитове за заштиту, а употребили су и сузавац како би растерали демонстранте.

Девет особа је ухапшено због ометања саобраћаја и ремећења јавног реда и мира, саопштила је полиција.

Дотсон је саопштио да су полицајци претраживали једну зграду поступајући по налогу за претрес из које су истрчала два Афроамериканца. Један од њих се окренуо и уперио оружје на полицајце, који су запуцали и испалили четири хица.

Младић који је идентификован као 18-годишњи Мансур Бал-Беј подлегао је задобијеним повредама, наводи Би-Би-Си.

Други младић је побегао, наводи Ројтерс.

Убиство тинејџера догодило се док су у тој области активисти обележавали годишњицу убиства Каџима Пауела, тамнопутог мушкарца ког је полиција убила док им се приближавао са ножем у руци, наводи британска агенција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала