Без новца нема удаје у Саудијској Арабији

© Sputnik / Валериј Шустов / Уђи у базу фотографијаМуслиманке
Муслиманке - Sputnik Србија
Пратите нас
Гувернер провинције Мека и саветник краља Саудијске Арабије Салмана принц Халид ел Фејсал послао је локалним органима власти у својој провинцији указ којим се ограничава величина откупа за невесту на 50 хиљада реала (13,3 хиљаде долара) ако је невеста девица и на 30 хиљада реала (8 хиљада долара) ако није девица, разведена или је удовица.

Разлог за овај корак је велики пораст броја неудатих жена због високе откупне цене коју траже њихове породице. У вези са тим, многи Саудијци се жене странкињама. У периоду од 2010. године до 2014. године, број неудатих у Саудијском краљевству порастао је са 1,5 милиона на 4 милиона.

Принц Ел Фејсал позвао је и да се сазове конференција гувернера и старешина племена како би се утврдио јединствени максимални откуп за невесте за читаву територију краљевине.

Иницијативу принца подржала су и духовна лица. Шеик Али ел Малики, који је одговоран за састављање брачних уговора у Џеди, рекао је локалним медијима да је био сведок уговора чија је сума откупа достигла 10 милиона реала (2,66 милиона долара).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала