Тужитељка из Косовске Митровице ухапшена због мита

© Fotolia / jinga80Хапшење
Хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјално тужилаштво Косова саопштило је да је тужитељка Вахиде Бадивуку из Косовске Митровице међу три особе ухапшене због кривичних дела узимања мита, злоупотребе службеног положаја и вршења притиска.
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Случај Ивановића срамотан и недопустив у 21. веку

Специјално тужилаштво у сарадњи са полицијом ухапсило је Вахиде Бадивуку, која је тужилац из одељења за тешка криминална дела у Основном тужилаштву Косовске Митровице, као и двоје посредника, док се трећи налази у бекству, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Вахиде Бадивуку је ухапшена под сумњом да је примила мито да би власницима вратила неколико возила одузетих у судском поступку у коме је она водила истрагу.

Она је, како се наводи, преко посредника тражила 22.000 евра и након предаје тог новца за неколико одузетих возила којима се тужилаштво бавило, она је сачинила документ да се та возила враћају власницима.

Код тужитељке Бадивуку је у суботу, током контроле на административном прелазу Мердаре, у њеној ташни нађено 5.000 евра који су били део суме од 22.000 евра намењених за мито, пише у саопштењу тужилаштва.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала