Русија гради јединствено радиолокационо поље

© Flickr / PEO C3TРадари AN/TPQ-36 и AN/TPQ-36
Радари AN/TPQ-36 и AN/TPQ-36 - Sputnik Србија
Пратите нас
Стварање јединственог радиолокационог система за упозорење од ракетног напада (СПРН) плански се ради и омогућиће да се испуни програм и да локатори почну са радом на време, саопштио је генерални директор РТИ, главни конструктор СПРН Сергеј Бојев.
Командни центар у Московској области - Sputnik Србија
Нови радари чувају Русију

До сада су радиолокационе станице СПРН нове генерације „Вороњеж“ изграђене у Лехтусу (Лењинградска област), Армавири (Краснодарски крај), Калињинградској области, код Иркутска, а у току је изградња радара на Алтају, у Јенисејску (Краснодарски крај) и у Орску (Оренбурска област).

„Данас смо мобилисали све снаге како би испунили овај програм и обезбедили рад свих планираних локатора који би нам омогућили постојање јединственог радиолокационог поља Русије“, рекао је Бојев.

Он је појаснио и да су радари у Орску и Јенисејску још крајем прошле године стављени у употребу, иако се они и даље воде као да су у фази изградње.

„Они су у режиму тестирања током којег се испробавају одређене могућности станица, али у реалном времену“, навео је шеф војне компаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала