Нови 007 црнац или геј?

© AFP 2023 / SINEAD LYNCH Пирс Броснан
Пирс Броснан - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови Џејмс Бонд могао би да буде црнац или геј, сматра Пирс Броснан, који је тајног агента 007 играо у неколико филмова током деведесетих.

„Наравно. Што да не?“, рекао је ирски глумац на питање магазина „Детаилс“ да ли може да замисли Бонда као хомосексуалца.

Броснан је рекао и да сумња да ће продуценткиња филмова о Бонду Барбара Броколи дозволити да, док је жива, Бонд постане геј. „Али би то било интересантно за гледање“, додао је он.

„Боље да почнемо са сјајним црним глумцем који би могао да игра Џејмса Бонда. Идрис Елба има харизму, присуство, физички одговара“, рекао је Броснан.

Елба (42) главни је фаворит да наследи Данијела Крејга који је последњих десет година играо чувеног британског агента.

Броснан је Бонда играо 1990-их у филмовима „Златно око“, „Сутра не умире никада“, „Свет није довољан“ и „Умрети другог дана“.

Његови коментари објављени су пет месеци пошто је још један Бонд — Роџер Мур шокирао јавност коментаром да раса треба да буде фактор у избору новог Бонда.

„Иако су Џејмса играли Шкот, Велшанин и Ирац, мислим да би њега требало да игра Енглез“, француски „Пари мач“ цитирао је 87-годишњег глумца који је Бонда играо у седам филмова од 1973. до 1985.

Мур је, међутим, рекао да су његови коментари извучени из контекста.

„Када новинар пита да ли Бонд треба да буде Енглез и ви се са тиме сложите, а онда вас цитира као да сте то рекли о Идрису Елби, то је ван контекста“, рекао је он.

Елби, рођеном у Лондону, отац је из Сијера Леонеа, а мајка из Гане. Познат је по улози некадашњег јужноафричког председника Нелсона Манделе у филму „Мандела“.

У романима о Бонду Ијана Флеминга, према којима су филмови рађени, Бонд је син Шкота и Швајцарскиње и већи део детињства провео је ван Британије. Оставши сироче са 11 година, фиктивни херој живео је са тетком у југоисточној Енглеској и образовао се у Единбургу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала