Мигранти пронађени у Аустрији се угушили (видео)

© AP Photo / Emilio MorenattiМигранти
Мигранти - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријска полиција је потврдила да је између 20 и 50 избеглица пронађено мртво у камиону близу Беча, као и да је узрок смрти гушење.

Директор полиције Ханс Петер Доскозил је рекао да званичници засад имају веома мало информација.

„Замислите у каквом су стању пронађена тела. Зато не можемо да кажемо колики је тачан број страдалих“, рекао је Доскозил.   

Такође, навео је да ће само за пребројавање мртвих бити потребан дуг временски период, а петак се помиње као најранији дан за објављивање прелиминарних информација.

Полиција верује да је одређени број избеглица преминуо пре уласка у Аустрију. 

„Сумњамо да су неки од миграната преминули пре дан или два. Много ствари показује да су кријумчари преко границе превезли мртве избеглице“, додао је Доскозил.

Мађарски званичници су навели да сарађују са аустријским властима у истрази, а из Беча је наведено да је возач камиона вероватно већ напустио Аустрију.

У паркираном камиону на истоку Аустрије раније данас пронађена су тела 50 мртвих миграната.    

Камион је приметио путар који је одмах позвао полицију.

„Учинило му се да из камиона нешто капље“, рекао је представник Управе за саобраћај Аустрије. Према речима полицијског званичника радило се о телима која су била у стању распада.

Полиција је у четвртак ухапсила три кријумчара миграната, од којих је један признао да је преко границе у рејону града Брука на Лајти у Доњој Аустрији у комбију превезао 34 избеглице. 

„Људи, међу којима је било десеторо малолетне деце, које су кријумчари избацили из комбија и оставили на ауто–путу, испричали су приликом испитивања да су их стрпали у приколицу где практично није могло да се дише. Возач је игнорисао више молби миграната да буду пуштени на ваздух и возио је без паузе од српске границе до Аустрије“, каже се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала