Оливер Ивановић подржао Владу Србије

© AP PhotoОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић оценио је данас да су преговори са Албанцима и ЕУ изузетно тешки и да због тога треба веома позитивно оценити најновије договоре између Београда и Приштине у Бриселу.
Мост у Косовској Митровици - Sputnik Србија
Текст споразума о ЗСО

Ивановић је у писаној изјави Танјугу, коју је доставио преко свог адвоката, истакао да споразум о Заједници српских општина, као и остали споразуми стварају правни оквир у којем српска заједница на Косову и Метохији може ефикасно да буде заштићена и да јој се осигурају безбедност, правна сигурност и економска перспектива.

„Заједница српских општина је нова институција и њена ефикасност ће се оцењивати за годину или две, зато је изузетно важно да се Срби са Косова и Метохије активно укључе у њен рад са својим најбољим кадровима, јер ће успешност рада ЗСО зависити од тога“, рекао је Ивановић.

Он је оценио да Србија јача своју међународну позицију, ствара услове за јачање српске привреде, а самим тим и јача свој политички утицај.

„Само политички стабилна, економски јака и довољно утицајна Србија може активно да заштити интересе Срба на КиМ. Срби морају да подрже ове напоре Владе Србије“, закључио је Оливер Ивановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала