ДНР и ЛНР спроводе референдум о припајању Русији?

© Sputnik / Михаил Воскресенски / Уђи у базу фотографијаДоњецка Народна Република
Доњецка Народна Република - Sputnik Србија
Пратите нас
У самопроглашеним републикама Доњецка и Луганска, након локалних избора, планираних за 18. октобар, односно 1. новембра, могао би да буде организован референдум о припајању Русији, пише руски портал „Газета“, позивајући се на два извора блиска Кремљу.

Шеф Луганске Народне Републике Игор Плотницки јуче је отворено изјавио да „ако буде било потребно, ми ћемо га (референдум) спровести“.

„Како можемо бити против бабе којој је (Јацењук) украо пензију, деце из Првомајска која се буде од бомбардовања? Чини ми се да га (референдум) људи подржавају. Ако буде било потребно, спровешћемо га“, рекао је Плотницки.

У исто време, председник Народног савета Доњецке Народне Републике Андреј Пургин изјавио је да је „говорити о неким роковима и параметрима спровођења таквог типа догађаја превремено.

„Такве изјаве данас носе више спекулативни карактер. У идеалном случају, наравно, од таквих спекулација се треба уздржавати, јер је тема веома озбиљна“, рекао је Пургин.

У Кремљу не коментаришу намеру ЛНР и ДНР да спроведу референдум о припајању Русији.

„Не могу тачно да одговорим. Не знам о којим се тачно изворима ради. Требало би да се провери веродостојност те информације“, рекао је Дмитриј Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала