Заједнички план о избеглицама Оланда и Меркелове

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYФрансоа Оланд и Ангела Меркел
Франсоа Оланд и Ангела Меркел - Sputnik Србија
Пратите нас
Франсоа Оланд и Ангела Меркел донели су одлуку о иницијативи везаној за ситуацију са избеглицама које покушавају да стигну до Европе. Након драматичних догађаја уследиле су трагедије. Од почетка године, хиљаде жртава је изгубило животе. Европска унија мора да реагује одлучно и у складу са својим вредностима.
Виктор Орбан - Sputnik Србија
Мађари ужаснути неспособношћу ЕУ да се избори са мигрантима

Оланд и Меркелова су одлуку о иницијативи везаној за ситуацију са избеглицама које покушавају да стигну до Европе, донели пошто су након драматичних догађаја уследиле трагедије а од почетка године хиљаде жртава су изгубиле животе, саопштено је данас из Јелисејске палате. 

У саопштењу достављеном медијима из Амбасаде Француске у Београду наводи се да Европска унија мора да реагује одлучно и у складу са својим вредностима.

Ти мушкарци и жене, са својим породицама, беже од рата и прогона. Њима је потребна међународна заштита. То им се дугује. Женевске конвенције донесене након рата обавезују све земље. Европа мора да заштити оне којима она представља последњу наду.

Марија Захарова - Sputnik Србија
Проблем избеглица: Европа да учи од Русије

Има и других који покушавају да побољшају своје материјално стање и за то користе нерегуларне путеве. Они морају да буду враћени, на достојанствен начин.

Француски председник Франсоа Оланд и немачка канцеларка Ангела Меркел одлучили су да већ од данас изнесу заједничке предлоге за организовање прихвата избеглица и њихово праведно распоређивање у Европи, за приближавање стандарда како би се ојачао европски систем азила, осигурало враћање нерегуларних миграната у њихове земље порекла и упутила подршка и остварила неопходна сарадња са земљама порекла и земљама транзита, саопштено је из Јелисејске палате.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала