„Сојуз“ се спојио са Међународном свемирском станицом

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаМеђународна свемирска станица
Међународна свемирска станица - Sputnik Србија
Пратите нас
Космички брод „Сојуз ТМА-18М“ лансиран је са космодрома „Бајконур“ 2. септембра. У Центру за управљање летовима саопштили су да посада није морала да учествује у раду система за аутоматско приближавање и припајање Међународној свемирској станици.
Космички брод Сојуз ТМА-18М - Sputnik Србија
„Сојуз“ успео да избегне делове јапанске ракете

Космички брод „Сојуз ТМА-18М“, који је лансиран са космодрома „Бајконур“ 2. септембра, спојио се са Међународном свемирском станицом у аутоматском режиму, саопштио је представник Центра за управљање летовима. 

„На срећу, није било потребно да посада интервенише током рада система за аутоматско приближавање и припајање ’Курс‘, а није био потребан ни прелазак на телеоперативни режим. Брод се успешно спојио са малим истраживачким модулом ’Поиск‘ (МИМ-2)“, навео је саговорник РИА Новости. 

У орбити су космонаут Сергеј Волков, астронаут Европске космичке агенције Андреас Могенсен и космонаут „Каскосмоса“ Ајдин Аимбетов. Волкову је ово трећи лет у каријери. Могенсен и Аимбетов су се први пут упутили у орбиту. Они су такође први представници Данске и Казахстана на Међународној свемирској станици у историји. 

Планирано је да посада нове експедиције обави 47 научних експеримената. На Међународној свемирској станици нове колеге ће дочекати Руси Генадиј Падалка, Михаил Корнијенко и Олег Кононенко, амерички астронаути Скот Кели и Чел Линдгрен, као и Јапанац Кимија Јуи. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала